Uusi kappale kuunneltavissa: The Moment

Maaliskuu (2016) on mennyt pitkästä aikaa musiikin parissa. Viikoittaiset esiintymiset Aurinkoillassa saivat jatkoa 2.3. kun nousin Happy Snapperin lavalle ja esitettiin yhdessä Pitakin ja Snapper Bandin kanssa uusi versio kappaleestani Illusion.

Sunnuntaina 13.3. julkaisin uuden kappaleen YouTubessa: The Moment. Se on viides englanninkielinen kappaleeni ja kertoo siitä hetkestä ja tunnelmista kun tapasin vaimoni Katariinan vuonna 1999 Italiassa. Ohessa linkki https://youtu.be/NuHAeNH0awQ?si=kdpUr0UgBS7Wih93

Kävellessäni Khao Lakissa rannalla tuli samanlainen tunne, osittain ikävän sekainen ja soinnut sanoineen rupesivat putoilemaan ajatuksiin… englanniksi! Juoksin heti huoneeseeni kirjoittamaan ne ylös ja otin samalla kitaran esiin. Pian oli kappale ruutupaperilla ja seuraavana päivänä tein taltioinnin samantien.

Pituus on vain 3 minuuttia, sillä halusin tuoda ainoastaan oleellisen ja tunnelman esiin. Kaikki osuudet soitin itse ja laulut meni yhdellä otolla. Oikeastaan se on pitkälle fiiliskappale ja itselleni erittäin tärkeä. Huomasin että siinä on paljon kasarimeininkiä b-osassa Hollywood strings-soundeineen ja Roxette-sävelkulkuineen. A-osassa halusin kunnioittaa yhtä suosikkiani, lauluntekijä Dawid Bowieta karhealla kerronnallisella laululla. Näin syntyi The Moment. Kappale on teosilmoitettu Teostoon.

Ohessa tähänastiset YouTube-taltioinnit (16):

2012 lokakuussa Enkeli (2 latausta)

2012 lokakuussa Keltainen lintu

2013 tammikuussa Now is the time ja Sinä, meri ja tähdet

2013 helmikuussa Illusion ja Aamukasteen Prinsessa

2013 maaliskuussa The Final Song

2014 tammikuussa Yellow Bird (englanninkielinen versio Keltaisesta linnusta)

2014 elokuussa Vedä Minut Ylös

2014 syyskuussa Ikuinen Ystävyys

2014 lokakuussa Luottamus

2014 joulukuussa Arkikin on juhlaa

2015 tammikuussa Aseman Baariin

2015 syyskuussa Mystinen Ilta (tilausteos Parikkalan Patsaspuistoon)

2016 helmikuussa Miksi katsot mua pitkään

2016 maaliskuussa The Moment

image

 

 

Edellisessä blogissa ounastamani kappale siis pulpahti jo nyt esiin. Ehkä Italiassa vielä lisää erilaisissa tunnelmissa.

Hyvää Pääsiäistä! t. Hasi

Illusion with Pitak and Snapper Band

imageNyt sai englanninkielenen kappaleeni Illusion arvoisensa esityspaikan ja yleisön Thaimaassa. Olen aina haaveillut sen esittämisestä osaavan bändin kanssa ja tietenkin juuri Thaimaassa, missä se sai alkunsakin vuonna 2004 (Bangkok).

Paikkana oli Khao Lakin paras livemusiikkipaikka Happy Snapper, joka on perustettu vuonna 2002 kun omistaja Pitak Srisung muutti Bangkokista Khao Lakiin ja halusi avata clubin jossa hän ja ystävät voisivat musisoida.

image

Pitakilla on pitkä musiikkitausta 80-luvulta näihin päiviin. Hän on soittanut useassakin thaimaalaisessa huippubändissä Bangkokissa mm. The Olarn Project ja The Sun, genrenä rock ja heavyrock. Basistina hän on edelleenkin yksi parhaimmista ja arvostetuimmista koko Thaimaassa. Pitakin taidoista näyte ohessa https://youtu.be/RL5pNoV0LPQ?si=OB7ntVAY5S0KULJU

Harjoittelimme kappaleen vain kerran yhtyeen kanssa aikaisemmin päivällä, silloin ei paikalla ollut vielä laulusolisti ZinniEz KoyYa. Mutta kun esiintymisen aika koitti lauloin teeman läpi ZinniEzille ja hän otti sen kiinni samantien. Hän on suosittu esiintyjä Thaimaassa, ohessa näyte hänen taidoistaan https://youtu.be/Ul-iLniVyLM?si=eMxjml5faqIpW4Cr Uudessa versiossa alkuosassa sointujen lisäksi lauletaan kolmiäänisesti teemaa. Toisen säkeistön jälkeen on kitarasoolo jota ei alkuperäisessä versiossa ole. Myös kappaleen loppu muokattiin kolmiääniseksi teemalauluksi johon se hidastuen loppuu.

Varsinainen esitys meni nappiin ja etenkin soolo Gibsonin Les Paulilla soitettuna tuntui selkäpiissä. Nyt uudelleen sovitettu Illusion on herkkupala ja yleisö otti sen upeasti vastaan. Itsekin herkistyin. Tarkoitus on vierailla Happy Snapperissä vielä pari kertaa ennen kuin palaan Suomeen. Aion esittää siellä ilman bändiä lisää omaa tuotantoa. Kiitos kuvista Anni Kauppiselle.

Kevätterveisin Hasi