Miksi katsot mua pitkään?

image

Hasi esittämässä omia kappaleita thaimaalaisille Bang Niangin koululla Khao Lakissa 2016.

YouTubeen on tupsahtanut viimeisin Hasin sävellys, jolla on pitkä historia. Kappale sai alkunsa kesällä 1995 jolloin elämä pyöri Päijät-Hämeessä Nastolassa. Muutoksen tuulia oli ilmassa ja niistä siinä kerrotaan.

Musiikki vei tuolloin viikonlopuiksi Tampereen lähistölle ja siellä syntyivät ensimmäiset säkeistöt ja a-osat. Vuosien mittaan kappale jäi sinne kuuluisaan pöytälaatikkoon ja varmaankin vielä alimmaiseksi… Vasta 1999 Italiassa Adrian rannikolla Cattolicassa siihen syntyi b-osa ja soinnut loksahtivat kohdalleen. Silloin se oli tehty perusversiona ja työnimenä: Hei Nainen.

Vuonna 2016 helmikuussa pienen puurtamisen jälkeen Thaimaan Khao Lakissa se sai lopullisen muotonsa ja nimensä: Miksi katsot mua pitkään. Osuutensa on uudella teknologialla ja laitteilla joita ei vielä vuonna 1995 ollut. Nyt on mahdollista tehdä kappale kuuntelukuntoon yksin ja ihan missä tahansa pienellä kalustolla. Lauluosuudet on tehty kylpyhuoneessa ohi ajavia rekkoja seuraten, siksi hieman kaiukas ja kireä soundi. Kaikki tapahtui kahdessa päivässä ja miksaukseen meni se toinen.

Soittajia ei oikeastaan ole, tein itse kaikki taustat Applen iPadin Garageband ohjelmalla ja ilman erillistä mikrofonia. Lauluosuudet on laulettu iPadin mikkiin joka on laitteen reunassa. Nyt on pääosa lauluistani siirtynyt YouTubeen yhtä lukuunottamatta. Jos kesällä jää aikaa, teen sen viimeisenkin pöytälaatikkosävellyksen esityskuntoon.

Kevät menee Parikkalassa, mutta kesä 2016 pääosin Pohjois-Italiassa. Jospa siellä syntyisi täysin uusia kappaleita… Aiheita on vielä paljon, mutta rakkauden teema jatkuu. Sehän on ikuista ja tekee meidät onnelliseksi!

t. Hasi Khao Lakista, Andaamaanien syleilystä